Gerlachus WiskiE 3 jaren gelagerd (vat 16)

€ 5,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1-3 dag(en)

Beschrijving

"Gerlachus Wiskie is geen gewone whisky maar een eigenwijze Limburgse “wiskie”. U kent vast het Limburgs kwartiertje, carnaval, vlaai, de heuvels en dalen, Maastricht, Valkenburg… Sommigen noemen het Bourgondisch, wij noemen het Limburgs. Gezellig, lekker en gemoedelijk.

Onze Wiskie is niet anders: met liefde en geduld bereid met grondstoffen uit de regio en lang genoeg gerijpt op ons bronsgroen eikenhout tot het een lekkere wiskie is geworden. Daarom is elke wiskie ook anders: de grondstoffen variëren door de seizoenen, evenals het water, en de stookmeester bepaalt wanneer het lang genoeg geduurd heeft om de wiskie op fles af te vullen.

Aan de flessen is ook de nodige zorg besteed: een stevige grote fles van 0,5 liter, elk handmatig afgewerkt met een fraai etiket, want het oog wil ook wat.

Gerlachus Wiskie is een typisch Limburgs product, bedoeld voor de levensgenieter die rustig wil genieten van de wereld om zich heen. Een lekker zachte wiskie, maar niet voor broekventen."

- Thijs Has, Gerlachus Bierbrouwerij & Whiskystokerij


https://www.gerlachuswiskie.nl/gerlachuswiskie.nl/wiskie/


Door het langzaam distilleren, tweemaal, verkrijgt Wiskie een zeer zachte smaak en een floraal pallet en de lagering op nieuwe Frans eiken vaten bezorgt Wiskie een heerlijke houttoon. Op de achtergrond ontwaar je een hele lichte rokerigheid die het geheel af maakt.


Categorie: single malt / single cask

Land: Nederland

Regio: Limburg

Leeftijd: 3 jaar

ABV: 42.8%

Vat type: Frans eiken

Filtering: non chillfiltered

Inhoudsmaat: 2,5cl